Sındırgı

Slider

SINDIRGI YAĞ PAZARINDAN İZLENİMLER

Balıkesir ve ilçelerinde nefes kesen bir seçim atmosferi hakim. Bigadiç'te geçmiş seçimlerde yaşanan yoğun rekabetin aksine, bu sefer sonuçlar neredeyse belli gibi. Altıeylül ve Karesi’de bağımsız adaylar da bastırıyor. 

Ekrem Başkan, tüm gücüyle ağır toplarla (vekiller, bakanlar vb.) seçim meydanlarını dolduruyor. Ancak henüz, geçmiş seçimlerden, gerçekleştirdiklerinden ya da gerçekleştiremediklerinden, hatta başka bir konudan yola çıkarak dramatik bir hikaye oluşturmayı başaramadı. Girdiği kaçıncı seçimi olduğunu bilmesem de, Bandırma'da Cemal Başkan bu konuda başarılı oldu ve yeniden sahnede yer aldı. Ancak, bu seçimde adayların yeni vizyonları, yeni projeleri ve yeni hayalleri hakkında henüz net bir tablo oluşmadı.

Her aday, muhtarlar ve muhtar adayları üzerinden seçim atmosferini zenginleştiriyor. Çavdaroğlu mahallesinde 8 muhtar adayı var, mevcut Belediye Başkanı olsam taraf seçmek kolay olmayacaktı. Serkan Başkan'ın güçlü isimlere ihtiyacı var gibi görünüyor. Bu isimler, büyük hayallerin ve güçlü desteklerin temsilcisi olabilir: ya eski güçlü isimlerden ya da Ankara'dan… Serkan başkanın eski güçlü siyasetçilere yer vermesi lehine olmuş.

Ekrem Başkan'ın tarafında, değişimcilerle, sürekli değişimcilerle ve eski dostlar arasında bir sancı var gibi. Encümen adaylarında yapılan yanlış kararlar ise seçimin belirsiz bir rotaya sürüklenmesine neden olmuş gibi duruyor. Ekrem Başkanın bu ekibi yalnızlık izlenimi veriyor ki bu da Serkan başkanın lehine… Sındırgı'da ise eski dostların seçim konusunda değerlendirmeleri artık şaka konusu değil, fakat Ekrem Başkan bu gerçeğin farkında gibi görünmüyor. Bu seçimde Ekrem Başkanla beraber 8 başkan aday adayı varken seçim sahnesinde yada encümen adaylarında bunu göremiyoruz ki ben olsam hepsine yeni sayfalar açardım ve kesin sonuç alırdım.

Sındırgı'da, geçmiş seçimlerde sağ ve sol arasında sık sık değişen bir denge vardı, ancak bu sefer ne olacağı belirsiz.

Özetle, 2009 havasını tekrar hissettim. Yerel seçimleri; yapılanlar, yapılamayanlar ve yapılacaklar üzerinden seçimi kazanmalarını umuyorum. Sındırgı'da tüm adaylar, küçük hatalar yapmaya devam ediyor gibi görünüyor. Bakalım, neler olacak...

14 Mart 2024, Perşembe.

Mehmet Yılmaz

Sındırgı Siyaset Meydanı


0

Hiç yorum yok

Yorum Gönder

Mega Menu

blogger
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Sındırgı.net | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Sındırgı için ile..